Skip to Content

Brink’s este lider global în managementul numerarului. De peste 100 de ani.

Printre clienţii Brink's se numără instituţii financiar-bancare, comercianți, agenţii guvernamentale, monetării şi o multitudine de alte afaceri diverse. Operațională în 52 de țări, reţeaua noastră globală deserveşte clienţi din peste 100 de ţări ale lumii.

Standardul nostru

Împreună cu instituțiile financiar-bancare, comercianții și ceilalți parteneri, Brink’s dezvoltă soluții de management al numerarului în care îmbină în mod inteligent know-how-ul său în plăți, tehnologie și securitate. Suntem activi în Romania de mai bine de 20 de ani și în întreaga lume de peste 160 de ani.

Angajații noștri se asigură că orice companie își poate gestiona toate modalitățile de plată oferite clienților într-un mod simplu, sigur și eficient. Brink’s oferă de asemenea consultanță companiilor internaționale care urmăresc optimizarea proceselor și eficiența costurilor. Astfel, Brink’s permite organizațiilor să externalizeze serviciile complete de plată către un singur partener. Clienții noștri includ instituții financiar-bancare, comercianți, agenții guvernamentale, monetării și o multitudine de alte afaceri diverse. Rețeaua noastră de operațiuni este activă în 52 de țări și deserveste clienți în peste 100 de țări.

Brink’s Romania este parte din The Brink’s Company, o companie publică listată la bursa din New York (NYSE: BCO). În România, Brinks înseamnă peste 1.800 de angajați, 7 centre de procesare a numerarului, o flotă de peste 320 vehicule blindate și mai mult de 133.000 de locații din întreaga țară deservite lunar.

Istoria noastră

Compania Brink's a fost fondată în anul 1859, în Statele Unite ale Americii. În cei peste 160 de ani de la înființare, lumea și afacerile au cunoscut schimbări și transformări profunde. Însă pasiunea și misiunea noastră au rămas neclintite: aceea ca oamenii din întreaga lume să poată plăti în siguranță. Grație vastei noastre expertize, continuăm să dezvoltăm soluții împreună cu partenerii noștri pentru a oferi plăți securizate și în deceniile și secolele următoare.

1859–1919
Înființată în anul 1859 de Perry and Fidelia Brink, în Chicago, Illinois, sub numele ”Perry Brink's Chicago City Express”, compania a folosit o varietate de denumiri în secolul XIX. Trăsurile din acele vremuri erau marcate cu „Brink's”, dar au fost utilizate și alte denumiri precum „Brink's Ex.”, „Brink's C.C. Ex. Co.”, „Brink's CC Express Co.” etc.

1919–1934
Prima acţiune a companiei a fost vândută în anul 1879 sub numele de „Brink’s Express Company”, dar denumirea mai simplă nu a fost utilizată pe scară largă până în anul 1919, când prima sucursală Brink’s din afara oraşului Chicago a fost deschisă la Cleveland, Ohio. Sigla scut a Brink's Express Company, adesea turnată în metal şi fixată pe partea laterală a camioanelor blindate, semnifica durabilitatea şi securitatea operaţiunilor companiei.

1934–1962
În anul 1934 compania şi-a schimbat oficial numele în Brink’s Incorporated.

1962-prezent
În anul 1962 Brink's Incorporated a fost achiziționată de grupul Pittston, un conglomerat de transport şi minerit. La începutul anilor 2000 grupul și-a vândut operațiunile de minerit și și-a schimbat numele în „The Brink’s Company”.

The Brink's Company este prezentă în România din anul 2020, când a preluat în cadrul unei tranzacții globale operațiunile G4S, un grup britanic activ pe piața românească din anul 2002.